Mail ons

04.04.2023

Zorgpersoneel aantrekken met 6 tips

Hoe je personeel in de gezondheidszorg kunt aantrekken en behouden

Het aantrekken van gekwalificeerd zorgpersoneel kan een uitdaging zijn, vooral in een tijd waarin de vraag naar zorgprofessionals hoog is. Maar er zijn manieren waarop zorginstellingen zich kunnen onderscheiden en aantrekkelijker kunnen worden voor potentiële medewerkers. In dit artikel geef ik enkele tips voor het aantrekken van zorgpersoneel.

6 tips voor het aantrekken
van personeel in de zorg.

1. Bied aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en voordelen

Een van de belangrijkste factoren die potentiële werknemers overwegen bij het kiezen van een werkgever zijn de arbeidsvoorwaarden en voordelen die worden aangeboden. Zorginstellingen kunnen overwegen om flexibele werkschema’s, betaalde vakantiedagen en ziekteverlof, ziektekostenverzekering, pensioenregelingen en andere voordelen aan te bieden om werknemers aan te trekken.

2. Creëer een positieve werkomgeving

Een positieve werkomgeving is van cruciaal belang voor het aantrekken en behouden van gekwalificeerd zorgpersoneel. Zorginstellingen moeten investeren in het creëren van een veilige, ondersteunende en positieve werkomgeving door middel van trainingen, teambuildingactiviteiten en een open communicatiecultuur.

3. Zorg voor professionele ontwikkeling

Zorgprofessionals zijn altijd op zoek naar manieren om zichzelf te ontwikkelen en hun vaardigheden te verbeteren. Zorginstellingen kunnen hierop inspelen door het aanbieden van opleidings- en trainingsmogelijkheden, het stimuleren van certificeringen en door het creëren van loopbaanontwikkelingsplannen voor werknemers.

4. Zet doelgerichte social media in om te werven

Social media kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het werven van zorgpersoneel. Zorginstellingen kunnen bijvoorbeeld werken aan een sterke online aanwezigheid op platforms zoals LinkedIn, Facebook en Twitter en hierbij vacatures plaatsen en promoten. Denk ook eens aan facebook groepen  op het gebied van zorg en welzijn.

5. Maak gebruik van referrals

Het inhuren van werknemers via referrals kan een effectieve manier zijn om gekwalificeerd zorgpersoneel aan te trekken. Zorginstellingen kunnen hun huidige werknemers vragen om potentiële kandidaten aan te bevelen en hen belonen voor het aanbrengen van succesvolle sollicitanten.

6. Wees transparant over de missie en visie

Zorgprofessionals zijn vaak op zoek naar werkgevers die dezelfde waarden en overtuigingen delen als zijzelf. Zorginstellingen kunnen potentiële werknemers aantrekken door transparant te zijn over hun missie en visie en hoe ze deze in de praktijk brengen.

Lees ook

mijn omzet daalt / nieuwe klantgroep aanspreken / onderscheidende positionering bouwen / gelukkiger ondernemen / visiebepaling
mijn omzet daalt / nieuwe klantgroep aanspreken / onderscheidende positionering bouwen / gelukkiger ondernemen / visiebepaling