Mail ons

Volg ons

Nieuws 01.02.2022

De angsten voor rebranding.

Je angsten voor rebranding
onder ogen zien.

De wereld verandert ontzettend snel. Zo snel dat moeilijke keuzes die je in het verleden hebt gemaakt soms niet meer passen bij de dag van morgen. Wellicht heb je interessante nieuwe klanten ontmoet of is het team boven verwachting gegroeid. De meeste keuzes die je maakt zijn gebaseerd op een ervaring en gevoel van dat moment. Helemaal niet vreemd dat deze keuzes veranderen. We kunnen nu eenmaal niet in de toekomst kijken. Om je doelgroep goed te kunnen blijven aanspreken en om mee te gaan in deze snel veranderende wereld, wordt er veelal de keuze gemaakt voor een rebranding. Er wordt dan opnieuw met een kritische blik naar jouw merk gekeken. Zowel intern als extern worden er opnieuw keuzes gemaakt, welke doormiddel van branding en visual kenbaar worden gemaakt.

Vaak zijn mensen bezorgd en bang voor een rebranding. Ze denken dat hun bedrijf deze verandering niet zal overleven. Maar wat als we vertellen dat deze angsten niet zo reëel zijn als je denkt dat ze zijn.

Verandering opent
nieuwe deuren.

“Tijd” zal bij de meeste ondernemers een van de grootste angsten zijn. Het rebranding traject vergt veel tijd en kan de nodige kopzorgen met zich mee brengen. Zeker omdat samenwerking de sleutel tot succes is. Om ervoor te zorgen dat het traject zo min mogelijk tijd van de klant vraagt, is het essentieel om goede gesprekken te voeren. Het doel van deze gesprekken is om helder te krijgen wat de problemen, doelen, focuspunten en de doelgroepen zijn. Daarnaast is het in de wereld van nu ontzettend belangrijk dat je een verhaal deelt. Waarom doe je wat je doet? Zodra we alle in’s en out’s weten van jouw merk, kunnen we zelfstandig te werk gaan.
Een andere angst kan zijn, dat je de druk voelt vanuit het bestuur, managers en eigenaren. Zeker in een grotere organisatie hebben deze beslissingen nogal wat mensen te kruisen. Toch is het belangrijk dat de levensduur van jouw merk boven de mening van een bestuur staat. Betrek de betrokkenen erbij en luister goed naar de informatie en perspectieven.

Er is een mythe in de zakenwereld dat alles neerkomt op het logo. Bedrijven denken dat alles begint en eindigt met hun logo. Het logo is slechts het startpunt. Het is het embleem of symbool dat uw bedrijf vertegenwoordigt. Maar het bedrijf staat voorop. Geen enkel logo is beroemd omdat het mooi is. Het is beroemd vanwege het bedrijf erachter. Logo’s zullen komen en gaan in de geschiedenis van uw bedrijf

Je logo en uitstraling kan nog zo mooi zijn, altijd zal er een kleine onzekerheid zijn die bang is voor mislukking. Ja, verandering is een risico maar verandering opent ook nieuwe deuren. Je mag fouten maken en deze worden naar alle waarschijnlijkheid ook zeker gemaakt. Zolang je trouw blijft aan jezelf, je visie, missie, persoonlijkheid en geloof zullen er altijd klanten blijven die zich aan je vast houden.

Eerst denken, dan doen. Om veel problemen, bedreigingen en angsten weg te nemen is een juiste strategie onmisbaar. Hoe, wat en waarom zijn de belangrijkste vragen in de ontwikkeling naar morgen.

Zin in een brainstormsessie?

Stuur een mail naar:
jos@studiorevived.nl

Lees ook

Get in touch.

Contact
hallo@studiorevived.nl
+316 417 395 74

Adres
De Ambachten 70
5591 NJ Heeze, Nederland

© revived 2023

All rights reserved

mijn omzet daalt / nieuwe klantgroep aanspreken / onderscheidende positionering bouwen / gelukkiger ondernemen / visiebepaling
mijn omzet daalt / nieuwe klantgroep aanspreken / onderscheidende positionering bouwen / gelukkiger ondernemen / visiebepaling